Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Σςςςς... Αρχίζει!

Μπορεί η μισή Ελλάδα να γιορτάζει, η άλλη μισή να είναι στις παραλίες με τον φρέντο ή την μπύρα στο χέρι, όμως εμείς έχουμε δουλειά. Ξεκινάει η Αγγλία το μάθατε; Ναι, επιτέλους ξεκινάει το καλύτερο ίσως πρωτάθλημα του κόσμου, όπου ότι πρόβλεψη και να κάνεις πιθανότατα θα πέσεις έξω. Από που να το πιάσεις; Από τα φαβορί? Ούτε λίγο ούτε πολύ είναι 5-6 φαβορί. Από την ιστορία τον ομάδων; Οι περισσότερες έχουν ευρωπαϊκούς τίτλους! Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια να το δούμε λίγο ψύχραιμα και να το αναλύσουμε όσο μπορούμε.

Ο τίτλος πέρσι κρίθηκε πραγματικά την τελευταία αγωνιστική. Το γλίστρημα του Τζέραρντ ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στην Σίτι, 2 αγωνιστικές νωρίτερα, όμως τυπικά η κούπα πήγε στο Μάντσεστερ, εξαιτίας του "κολλήματος" που έδειξε η Λίβερπουλ απέναντι στον Μουρίνιο.
Οι μπλε του Μάντσεστερ είναι και φέτος μέσα στα φαβορί για το πρωτάθλημα. Στο πάγκο παρέμεινε ο Πελεγκρίνι, που παρουσιάζει ένα πολύ δυνατό σύνολο. ενώ οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν ουσίας, καθώς ο Χιλιανός κόουτς, ήθελε να δέσει περισσότερο την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Ο γκελαδόρος Λεσκότ πήρε πόδι και παρτενέρ του Κομπανί αναμένεται να είναι ο Μανγκαλά. Επίσης Φερνάντο και Σανιά θα δώσουν ανάσες σε μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, ενώ ο Λάμπαρτ αναμένεται να προσφέρει την εμπειρία του.

Η δεύτερη του περσινού πρωταθλήματος, Λίβερπουλ, προχώρησε καθαρά σε μεταγραφές προπονητή. Με τα σχεδόν 90 εκατ που πήρε από την πώληση του Σουάρεζ στην Μπαρτσελόνα και με συνολικό μπάτζετ τα 170 εκατ ευρώ μπορούσε να χτυπήσει οποιοδήποτε όνομα στην αγορά. Άλλωστε και το όνομα έχει και την ιστορία αλλά και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Πέρσι πήγε καλά γιατί είχε μόνο το πρωτάθλημα δηλαδή έναν αγώνα την εβδομάδα αλλά μόλις 12-13 παίκτες. Φέτος ο Ρότζερς, έχει μεγαλύτερο ρόστερ για να ανταπεξέλθει. Ο Λόβρεν ήρθε ώστε σταματήσει η άμυνα τις γκέλες, ενώ ο Λάλανα και ο Μάρκοβιτς δίνουν άλλη πνοή επιθετικά. Ο Λάμπερτ και ο Τσαν αποτελούν ιδανικές αλλαγές ενώ και ο Μορένο που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, ευελπιστούν στους κόκκινους ότι στο πρόσωπό του έχουν βρει αξιόπιστο αριστερό μπακ μετά από αρκετά χρόνια.

Ο Μουρίνιο είναι μια κατηγορία από μόνο τους. Τον απέκλεισε πέρσι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ η Ατλέτικο Μαδρίτης και έσπευσε να αγοράσει σχεδόν την μισή ομάδα. Ντιέγκο Κόστα, Κουρτουά και Φελίπε Λουίς έκαναν την διαδρομή, Μαδρίτη Λονδίνο, ενώ και ο Φάμπρεγκας άφησε την Μπαρτσελόνα για τους μπλε. Επίσης στα συν είναι η μεγάλη επιστροφή του αγαπημένου της κερκίδας Ντιντιέ Ντρογκμπά. Αποχώρησαν οι Νταβίντ Λουίζ, Άσλει Κόουλ και Φρανκ Λάμπαρντ. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σίγουρα και πιθανά να αποτελεί και φαβορί για τον τίτλο.

Λίγο πιο πέρα από την Τσέλσι είναι η άλλη ομάδα του Λονδίνου. Η Άρσεναλ, Ο Βενγκέρ μπορεί να έχει κατηγορηθεί πολλάκις για κακό μεταγραφικό σχεδιασμό, όμως ο δεν μπορεί κάποιος να πει πως είναι κακή επιλογή ο Αλέξις Σάντσεζ. Ούτε και ο Οσπίνα ή ο Ντεμπισί. Απώλειες δεν έχει, αναμένεται να κάνει κι αλλές μεταγραφές μέχρι το τέλος του Αυγούστου και σίγουρα θα δούμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αν είναι ικανή για τον τίτλο; Μπορεί ναι, φαβορί πάντως δεν είναι σίγουρα.  

Πέρσι τερμάτισε έβδομη, δεν βγήκε στην Ευρώπη και γενικώς ήταν η χειρότερη σεζόν την Γιουνάιτεντ. Πέρσι δεν είχε προπονητή. Φέτος έχει. Ίσως τον καλύτερο. Τον άνθρωπο ο οποίος όπου έχει πάει έχει πάρει πρωτάθλημα. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ. Εξαιρετικός προπονητής, ιδανικός για την μετά-Φέργκιουσον εποχή. Δεν έχει ακόμα κάνει σημαντικές μεταγραφές όμως σίγουρα θέλει ενίσχυση. Ο Σο και ο Ερέρα δεν φτάνουν. Γι'αυτό το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου αναμένεται συναρπαστικό. 

Κάτι παραπάνω φέτος περιμένουμε να δούμε από την Έβερτον και την Τότεναμ. Οι μπλέ του Λίβερπουλ, ξόδεψαν τα λεφτά τους στον Λουκάκου από την Τσέλσι (ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου), ενώ πήραν και τον Μπάρι από την Σίτι. Η Τότεναμ από την άλλη πήρε προπονητή,( γιατί ο Βίλας Μπόας τα έκανε σαλάτα) τον Ποκετίνιο αλλά ακόμα δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά. 

Περισσότερα ακόμα όμως για την Αγγλία δεν μπορούμε να πούμε καθώς αποτελεί παράδοση στο Νησί να γίνεται ο κακός χαμός μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αλλάξει τα φαβορί είτε για πρωτάθλημα είτε για υποβιβασμό χάρη στις κινήσεις της τελευταίες στιγμής. Λίγο πολύ όμως δεν αλλάζουν τα φαβορί για το πρωτάθλημα. 

Όσο για την πρεμιέρα; Προσωπικά με όσο ρίσκο μπορώ να πάρω, θα προτιμήσω τον άσο της Στόουκ απέναντι στην Γουέστ Χαμ (1.80). Η Στόουκ ενισχύθηκε σημαντικά, έχει τον Κρικιτς στην επίθεση, ενώ οι χωριάτες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, λείπει και ο Μπεντέκε που είναι εγγύηση. Η Άρσεναλ θα κάνει θετικό ντεμπούτο στην γήπεδό της εναντίον της Κρίσταλ Πάλας. Οι φιλοξενούμενοι είναι σοκαρισμένοι από την φυγή του Πιουλίς και δεν θα αντέξουν στην πίεση της πρεμιέρας και των Κανονιέρηδων. Ο άσος είναι χαμηλός (1.22), ο άσος από ημίχρονο είναι ικανοποιητικός (1.60) ενώ και το over είναι αποδεκτό (1.55). Τέλος η Λίβερπουλ θα μπει με το δεξί απέναντι στην τροφοδότριά της Σαουθάμπτον με τον άσο να είναι στο 1.30. 

*Γιαυτό είναι το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Πρεμιέρα και γκέλα για την Μάντσεστερ που ηττήθηκε μέσα στο Θέατρο των Ονείρων 2-1 από την Σουόνσι. Σίγουρα ο Φαν Γκάαλ θα προχωρήσει σε ενίσχυση. Έχει δηλώσει άλλωστε ότι θέλει ακόμα 4-5 παίκτες 11άδας και μετά την εντός έδρας ήττα θα βάλει μπρος για μεταγραφές. 

TV Πρόγραμμα

powered by στοιχημα