Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο Ολυμπιακός και οι... άλλοι

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ας πάμε λίγο να ασχοληθούμε και με την Ελλάδα ένα από τα βασικά μας πρωταθλήματα για ποντάρισμα. Το φαβορί είναι ξεκάθαρο, πάνω κάτω το ίδιο και η 4αδα των πλέυ οφ, τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν θα κάτσουμε να σκεφτούμε ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θα υποβιβαστούν.


Φύγε εσύ έλα εσύ
Πρωταθλητής  πέρσι και πολύ εύκολα κιόλας, ο Ολυμπιακός είναι το γκανιάν για φέτος.  Κινήθηκε πολύ ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι όπως και στις πωλήσεις. Αμπιντάλ, Αφελάι Ντουρμάζ Ντοσεβί και Μαζουάκου ξεχωρίζουν από τους νέους παίκτες των κόκκινων ενώ την αντίθετη διαδρομή έκαναν ο Μανωλάς και ο Σάμαρης. Ο Μαρινάκης έβαλε αρκετά λεφτά στα ταμεία του από τις πωλήσεις, καθώς και από όλο το market pool από το Champions League μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Μονάδες έχει καλές, ο προπονητής είναι καλός και στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο.

Με την ίδια συνταγή.
Ο δεύτερος Παναθηναϊκός κινήθηκε στα ίδια ρηχά νερά. Αναγκάστηκε να πουλήσει τον Καπίνο, για να μπουν λεφτά στα ταμεία, έχασε και τον Αμπειντ που γύρισε στην Νιουκάστλ και στην θέση τους πήρε τον Άγγλο Στιλ και τον Ολλανδό Μπούι αντίστοιχα. Στις προσθήκες ο Μπούρμπος, ο Μπερίσα καθώς και η ανανέωση του δανεισμού του Σίντεφελντ. Ο Αναστασίου και το team του έχουν σωστό ποδοσφαιρικό πλάνο, που το χαλάει όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Μπέργκ γι α 2 μήνες. Οι βλέψεις είναι οι ίδιες και κάποιος τίτλος θα είναι επιτυχία. Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να το χτυπήσει ακόμα, καθώς δεν έχει μάθει από τα λάθη των τελευταίων χρόνων. Την ζημιά την κάνουν οι μικρές ομάδες και ήδη άφησε βαθμούς με τον Λεβαδειακό.

Βοήθα Παναγιά.
Με Αναστασιάδη στον πάγκο θα νοικοκυρευτεί. Σίγουρα θα πάρει περισσότερα πράγματα από πολλούς παίκτες. Το θέμα όμως είναι πως ουσιαστικά δεν ενισχύθηκε. Χάθηκαν οι 2 καλύτεροι παίκτες της περσινής χρονιάς (Στοχ και Λούκας) και για την ώρα δεν φαίνεται να έχουν αναπληρωθεί. Διοικητικά φαίνεται ο Σαββίδης να προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα ώστε να λειτουργήσει η ομάδα σωστά, καθώς με Τσιτσιάκοφ απέτυχε παταγωδώς.

Ένας πάνω ένας κάτω.
Τρίπολη και Ατρόμητος πέρσι έκλεισαν την 5άδα. Ο Αστέρας κατάφερε για πρώτη φορά να μπει σε ομίλους του Europa League, επιτυχία που σε μεγάλο ποσοστό την οφείλει στον Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός αποτελεί όμως παρελθόν καθώς υπέγραψε στην Μάιντζ. Η ομάδα της Αρκαδίας δείχνει πιο δυνατή με πιο γεμάτο ρόστερ και σίγουρα θα προσπαθήσει να μπει στην 3άδα. Από την άλλη οι Περιστεριώτες, έχω την προσωπική γνώμη ότι θα δυσκολευτεί φέτος να επαναλάβει την περσινή του πορεία. Ο Παράσχος δεν μου γεμίζει το μάτι, ενώ και ο αποκλεισμός από την Σαράγιεβο σίγουρα θα λειτουργήσει αρνητικά. Έφυγε ο Παπαδόπουλος ήρθε ο Παπάζογλου, ενώ και ο Τάτος θα δώσει λύσεις.

Τα κοπέλια
Τρεις εκπρόσωποι από την Κρήτη και φέτος αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται και τόσο ευοίωνα για όλους. Ο ΟΦΗ πήρε τον Γκατούζο που είναι από μόνος του ατραξιόν. Έκανε μεταγραφές όμως έχει προβλήματα με την αδειοδότηση. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ο Εργοτέλης εμπιστεύεται ένας 38χρονο για τον πάγκο του. Αποτελεί σίγουρα ρίσκο, ενώ και από τις μεταγραφές δεν φαίνεται κάποιος να ξεχωρίζει. Οι περισσότεροι είναι δανεικοί, είναι παίκτες 11άδας και το σύνολο θα αργήσει να δέσει. Ήδη την πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε απλό τον Πανιώνιο των 1000 προβλημάτων. Ο Πλατανιάς από την άλλη φέρεται ενισχυμένος. Έχει πάρει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Χριστόπουλο, ο οποίος στα Γιάννενα έκανε παππάδες, το ποδόσφαιρο που παίζει είναι όμορφο και επιθετικό κάτι που φάνηκε στον αγώνα  με τον Ατρόμητο παρά την ήττα με 1-0. Πιστεύω πως φέτος οι Χανιώτες δεν θα κινδυνεύσουν.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, ενισχύθηκαν αρκετά ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη που σίγουρα δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν, ενώ ο ΠΑΣ είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Ερωτηματικό  αποτελεί η Καλλονή που αν συνεχίζει τα εντός έδρας να τα δίνει εκτός τότε θα έχει πρόβλημα. Ο Πανθρακικός είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να κάνει την ίδια εντυπωσιακή χρονιά με πέρσι, ενώ ο Πανιώνιος θα δυσκολευτεί αρκετά φέτος εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Η Βέροια έχει αρκετά καλούς επιθετικούς στο ρόστερ της ενώ έβαλε και εμπειρία με τον Ραούλ Μπράβο στην άμυνα. Ο Λεβαδειακός δείχνει σκληρό σύνολο που κουτσά στραβά θα τα καταφέρει να σωθεί, ενώ από τις νεοφώτιστες η Κέρκυρα έδειξε δείγματα καλής ομάδας, η Νίκη Βόλου όμως θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να σωθεί.

Συμπερασματικά το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός και δεν βλέπω τον τρόπο που θα μπορέσει κάποιος να του πάρει τον τίτλο. Η τετράδα των πλέυ οφ πιστεύω θα είναι η ίδια, ενώ με τέσσερις ομάδες να υποβιβάζονται το πράγμα δυσκολεύει. Η Νίκη Βόλου είναι ή πρώτη επιλαχούσα και από κει και πέρα όλα παίζονται. Θεωρώ πως μια ομάδα από την Κρήτη θα ακολουθήσει τον Βόλο και πιθανά να είναι ο Εργοτέλης, που δεν μου γεμίζει το μάτι. Θα έλεγα και τον Πανιώνιο αλλά με τον δανεισμό των Αυλωνίτη και Κολοβό από τον Ολυμπιακό δυναμώνει αρκετά. Ο Πανθρακικός βλέπω εξαιρετικά απίθανο να κάνει την ίδια πορεία με πέρσι και έχω την εντύπωση πως φέτος δεν θα είναι τόσο τυχερός και θα βρίσκεται κάτω από την ζώνη. Για την τελευταία θέση δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Ο Λεβαδειακός είναι «προτεινόμενος» αλλά ο Κομπότης πάντα την γλυτώνει, ενώ θα κινδυνεύσουν η Βέροια η Καλλονή και η Κέρκυρα


Στοιχηματικά πρωταθλήματος δεν υπάρχει κάποια αξία για πρωταθλητή, ούτε ακόμα όμως για σκόρερ. Με τον Μπεργκ τραυματία και τον Ολυμπιακό ακόμα να μην έχει πάρει τον βασικό του επιθετικό δεν θα ρισκάρω σε κάποιον άλλον.  

Για αυτή την αγωνιστική και με βάση την εικόνα από τους πρώτους αγώνες θα επέλεγα καταρχήν τον άσο του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον Λεβαδειακό (1,57 Bet365.gr). Η Τρίπολη είναι καλύτερη ομάδα, έχει νικήσει και την Μάιντζ και την Μακάμπι στην έδρα της, σίγουρα μπορεί και τον Λεβαδειακό. Ο άσος της Ξάνθης απέναντι στην Κέρκυρα είναι επίσης μια ακόμα επιλογή μου. Οι Θρακιώτες έχουν καλή ομάδα, έδειξαν επιθετικές αρετές απέναντι στην Βέροια παρά την ήττα (3-2) και στην έδρα τους μπορούν να κερδίσουν τους Φαίακες (1.80 Bet365.gr). Τέλος ο ΟΦΗ είναι πολύ πιθανό να κάνει το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα αφού παίζει δεύτερο συνεχόμενο εντός με την Βέροια. Η απόδοση του άσου είναι εξαιρετική (2.00 Bet365.gr). Θα μπορούσα επίσης να κοιτάξω το 1Χ (3.00 Bet365.gr) του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό. Στο Αγρίνιο πέρσι ο Ολυμπιακός άφησε 2 βαθμούς. Αν δεν ήταν διαιτητής και ο Παππάς θα το είχα σίγουρα μέσα στις επιλογές μου. 

TV Πρόγραμμα

powered by στοιχημα