Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Δύο λόγια και δύο σημεία για την premier league...

Περιμέναμε μια εβδομάδα, να πάρουμε μία...γεύση και είμαστε εδώ για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου! O περσινός... Μαραθώνιος κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος. Είναι, άλλωστε κάτι που συνηθίζει η Premier League, το πρωτάθλημα με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και τον ρυθμό που καθηλώνει. Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινάει και φέτος, έχοντας πέντε ομάδες στην αφετηρία που δικαιούνται να κάνουν όνειρα τίτλου!
Ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Γερμανία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γαλλία συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα καταφέρει η Λίβερπουλ το βήμα παραπάνω; Θα μεταμορφώσει ο Φαν Χάαλ τη Γιουνάιτεντ; Η Σίτι θα διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα; Ο Σεσκ και ο Ντιέγκο Κόστα θα δώσουν στην Τσέλσι την απαραίτητη ώθηση για τον τίτλο; Το FA Cup και ο Αλέξις Σάντσες την ψυχολογία στην Άρσεναλ; Τα ερωτηματικά είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο την κορυφή.
Κορυφή
Υπόθεση τριών... Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, και Τσέλσι θεωρώ ότι έχουν τις ίδιες πιθανότητες για τίτλο με μικρό μειονέκτημα της Λίβερπουλ που έχει μεν καλύτερο ρόστερ από πέρυσι αλλά χειρότερη βασική εντεκάδα...
4-5 θέση
Εδώ θα γίνει μάχη για τα χρυσοφόρα αστέρια μεταξύ των δύο πολύπειρων προπονητών...Προσωπική πρόβλεψη: Άρσεναλ!
6-7 θέση
Έβερτον και Τότεναμ( ίσως λόγω προπονητή διεκδικήσει κάτι καλύτερο) θα παλέψουν για αυτές τις θέσεις χωρίς να υπαρχεί περίπτωση σφήνας από άλλη ομάδα.
Υποβιβασμός
Εδώ βλέπω Μπέρνλι, Λέστερ, Άστον βίλα, Κρίσταλ Πάλας (αχαριστία προς το πρόσωπο του Τόνι Πούλις που αποτέλεσε παρελθόν λίγες ώρες πριν τη σέντρα) και ίσως Γουεστ Μπρομ( με τον δικό μας Γιώργο Σαμαρά) να παλεύουν για την σωτηρία τους.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα διεκδικήσουν όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη ενός πρωταθλήματος που η κάθε θέση παραπάνω μοιράζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλάβετε για τι επίπεδο εσόδων μιλάμε, πέρυσι η Λίβερπουλ ήταν πρώτη με 121,5 εκατ. ευρώ, ενώ η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι εισέπραξε 120,3 εκατ. να τονίσουμε ότι κάθε ομάδα που μετείχε στην Premier League κέρδισε μίνιμουμ 66,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά προστέθηκαν μπόνους βάσει της κατάταξής τους στο γήπεδο, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού που προσέλκυαν οι αγώνες τους. Αναλυτικά η λίστα εσόδων (σε εκατ. ευρώ):
1. Λίβερπουλ 121,5
2. Μάντσεστερ Σίτι 120,3
3. Τσέλσι 116,6
4. Άρσεναλ 114,1
5. Μαν. Γιουνάιτεντ 111,7
6. Τότεναμ 110,4
7. Έβερτον 105,5
8. Νιούκαστλ 96,7
9. Σαουθάμπτον 96,3
10. Στόουκ 94,7
11. Γουέστ Χαμ 93,3
12. Κρίσταλ Πάλας 92
13. Σουόνσι 92
14. Σάντερλαντ 89,3
15. Άστον Βίλα 89,3
16. Χαλ Σίτι 84,7
17. Γουέστ Μπρομ 82,2
18. Νόριτς 81
19. Φούλαμ 79,7
20. Κάρντιφ 78,5

Περισσότερα ακόμα όμως για την Αγγλία δεν μπορούμε να πούμε καθώς αποτελεί παράδοση στο Νησί να γίνεται ο κακός χαμός μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αλλάξει τα φαβορί είτε για πρωτάθλημα είτε για υποβιβασμό χάρη στις κινήσεις της τελευταίες στιγμής. Θα περιμένουμε και αυτές τις κινήσεις και μπορεί να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις...Εξάλλου οι εκπλήξεις είναι κάτι συνηθισμένο στην premier league και αν και είναι απίθανο, μην εκπλαγείτε αν δείτε κάποια άλλη ομάδα στην τετράδα!

Όσο για την δεύτερη αγωνιστική; Σουόνσι-Μπέρνλι : 1
                                                          Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: g/g

TV Πρόγραμμα

powered by στοιχημα